Erkend Leerbedrijf

Aannemersbedrijf Johan Huijbrechts BV is als erkend leerbedrijf aangesloten bij Beroepsonderwijs Bedrijfsleven S-PP. Bij een erkend leerbedrijf leren jongeren die een opleiding in de bouw volgen, het vak in de praktijk.

Zo nemen wij als aannemersbedrijf zelf de verantwoording op ons om er voor te zorgen dat er de komende jaren voldoende goed opgeleide vakmensen beschikbaar zijn.

 

De beroepspraktijkvorming is voor onze leerlingen een belangrijk onderdeel van hun beroepsopleiding. Leerlingen doen deze beroepspraktijkvorming bij ons in de vorm van een leerbaan en mogen dit alleen omdat het Beroepsonderwijs Bedrijsleven S-PP Aannemersbedrijf Johan Huijbrechts BV erkend als leerbedrijf.

 

Beroepsonderwijs Bedrijfsleven S-PP beoordeelt aan de hand van een aantal erkenningsregelingen die opgesteld zijn door vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers in de bouw, of een aannemersbedrijf een erkend leerbedrijf kan worden en blijven. Voor ons als aannemersbedrijf betekent dit concreet dat er een grote mate van bereidheid en energie van onze gediplomeerde leermeesters gevraagd wordt om onze leerlingen te begeleiden naar een toekomstig vakdiploma.

 

De belangrijkste voorwaarden waar een leerbedrijf aan moet voldoen zijn:

  • voor elk beroep is een aparte erkenning nodig
  • iedere erkenning dient via bijscholing up-to-date gehouden te worden
  • iedere leerling wordt begeleidt door een gediplomeerde leermeester die het beroep uitvoert waarvoor de leerling wordt opgeleid
  • het leerbedrijf geeft de leerling tijd, ruimte en begeleiding om het vak te leren, naar school te gaan en praktijktoetsen uit te voeren