Duurzaam

Duurzaam

Aannemersbedrijf Johan Huijbrechts BV is een bedrijf met jarenlange ervaring in de bouwwereld, beschikt over eigen materiaal en materieel en naast continuïteit en daardoor meer efficiëntie houden wij bewust vast aan de basiskracht van ons bedrijf namelijk het maken van duurzame kwaliteitsproducten in samenspraak met en naar de wensen van de opdrachtgever.

Deze basiskracht komt voort uit de binnen ons bedrijf heersende overtuiging en ambitie om de dingen goed te doen met veel aandacht voor detail en stijl van het te maken werk. Duurzaam bouwen is daarbij voor ons de hoofdzaak omdat wij de samenhang tussen mens en milieu belangrijk vinden. We gebruiken daarvoor alleen maar KOMO gecertificeerde producten en staan daarbij ook altijd open voor nieuwe duurzame producten die een optimale kwaliteit garanderen.

 

Duurzaam bouwen betekent dat woningen en gebouwen ontwikkeld en gebruikt worden met respect voor mens en milieu. Het gaat bij duurzaam bouwen niet alleen om energiebesparing in huizen en gebouwen, maar ook om:

 

  • het gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers
  • een gezond binnenmilieu door bijvoorbeeld goede ventilatie om vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen te voorkomen
  • duurzaam slopen om de vrijgekomen materialen na de sloop opnieuw te kunnen (her)gebruiken
  • verantwoord watergebruik
  • voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput worden

 

Door de steeds stijgende energieprijzen is het duurzaam bouwen, ook wel milieubewust of ecologisch bouwen genoemd, de laatste jaren erg in opkomst. Ten einde het milieu zo min mogelijk te belasten stellen de rijksoverheid en de gemeenten steeds strengere eisen aan bouwwerken. U kunt daarbij denken aan regelgeving met betrekking tot (alternatief) energieverbruik, bouwmethoden, toepassing van materialen, afvalverwerking, enz. Tegenwoordig kunnen wij in samenspraak met onze opdrachtgevers er dan ook naar streven een woning of bedrijfspand te realiseren met zo laag mogelijke onderhouds- en energiekosten/lasten. Dit wordt onder andere verkregen door het toepassen van:

  • hoge vloer-, wand- en dakisolatie
  • vloerverwarming als hoofdverwarming en daar waar mogelijk wandverwarming
  • gebalanceerde mechanische ventilatie met warmte terugwinning (WTW)
  • waterbesparende maatregelen zoals opvangen van regenwater en toepassen van een douche WTW en waterbesparende kraan